back

13 травня 2015

Графічну частину проекту Перспективного плану виконуватиме профільний інститут


Графічну частину проекту Перспективного плану формування територій громад областей виконуватиме Науково-дослідний інститут геодезії і картографії на основі інформації, наданої облдержадміністраціями. Про це поінформувала заступник директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади - начальник відділу з питань територіальної організації влади Мінрегіону Людмила Даменцова під час online-наради Мінрегіону, Асоціації районних та обласних рад і Асоціації міст України з представниками облдержадміністрацій та регіональних офісів реформ щодо процесу розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, стану функціонування регіональних офісів реформ, плану заходів та завдань щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

— Згідно з Методикою формування спроможних територіальних громад, проект перспективного плану розробляється в електронному та паперовому вигляді та включає графічну частину, що відображає межі спроможних територіальних громад, їхні потенційні адміністративні центри та всі населені пункти, які увійшли до їх складу, а також паспорти спроможних територіальних громад. Наразі існує домовленість Мінрегіону з Науково-дослідним інститутом геодезії і картографії про те, що всю технічну роботу щодо графічної частини проекту перспективного плану виконуватиме Науково-дослідний інститут геодезії і картографії, - повідомила Людмила Даменцова.

За її словами, вихідними даними для розробки Інститутом графічної частини проекту перспективного плану буде інформація, надана облдержадміністраціями (робочими групами), а саме: назви спроможних (об’єднаних) територіальних громад; коди КОАТУУ на назви населених пунктів – адміністративних центрів спроможних територіальних громад; коди КОАТУУ та назви існуючих сільських, селищних, міських рад, які входять до території об’єднаної громади.

— Таким чином ми сформуємо єдиний підхід до підготовки та внесення на розгляд Уряду проекту Перспективного плану формування територій громад областей. Відповідного листа Мінрегіон вже надіслав до облдержадміністрацій, - зазначила Людмила Даменцова.



За інформацією Мінрегіону

вапр
ууц
цуе
еку
паврва