back

12 травня 2015

Обʼєднання територіальних громад має бути послідовним і виваженим


Про це йшла мова під час засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Корюківського району, яке провів голова райдержадміністрації Олександр Савченко 12 травня.

Заступник голови районної ради Микола Ющенко ознайомив присутніх з Методикою формування спроможних територіальних громад. Зокрема, було розглянуто етапи (стадії) формування спроможних територіальних громад, механізм визначення потенційних адміністративних центрів спроможних територіальних громад та зон їх доступності, визначення меж територій спроможних територіальних громад та безпосередньо розробки перспективного плану.

За словами Миколи Ющенка, одним з основних положень Методики є визначення адміністративних центрів майбутніх спроможних територіальних громад та їхніх зон впливу. Пропонується, що потенційними центрами майбутніх громад будуть міста обласного значення та існуючі районні центри. Також центрами громад можуть бути всі міста районного значення та населені пункти, що історично мали статус районних центрів, а також інші населені пункти, які мають найбільш розвинуту інфраструктуру і, як правило, розташований найближче до географічного центру території об’єднаної територіальної громади.

Також в Методиці містяться вимоги щодо розробки Перспективного плану формування територій громад кожної області, що містить графічну частину, на якій відображаються межі спроможних територіальних громад, їхні адміністративні центри та всі населенні пункти, а також текстову частину, що включає опис кожної спроможної територіальної громади, своєрідний «паспорт громади».



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва