back

09 травня 2015

«Пам’ятаємо. Перемагаємо». Урочистості з нагоди 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні


Сьогодні по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски.

70 років Перемоги! «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для людства була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили об’єднані нації. Ми пам’ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильними. Вона - запорука неминучості нашої перемоги. Сьогодні ми відзначаємо особливий день для кожної людини нашої землі.

Урочистості з нагоди Дня Великої Перемоги розпочались в Корюківці з самого ранку. На центральній площі міста відбувся виступ духового оркестру Корюківського районного будинку культури. Потім на центральній площі зʼявився ансамбль барабанщиць, крокуючи центральною вулицею міста. Після виступів колективів сформувалась святкова колона з державними прапорами та рушила до Парку Памʼяті, де й відбулись основні заходи. Участь в урочистому мітингу взяли ветерани війни, керівництво району, міста, учасники АТО, воїни-інтернаціоналісти, представники організацій та установ, учні загальноосвітніх шкіл, корюківчани та гості.

Привітали зі знаменним святом учасників війни голова райдержадміністрації Олександр Савченко, голова районної ради Віктор Чернуха, Корюківський міський голова Ігор Матюха, голова ради Корюківської районної організації ветеранів України Наталія Шелудько.

Щирі слова вдячності ветеранам за перемогу, за звитягу та подвиги звучали від виступаючих у бік ветеранів війни. Присутнім бажали міцного здоровʼя, довголіття та мирного неба.

За проявлену мужність у роки війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, героїко-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня Перемоги Почесною грамотою Чернігівської обласної ради та грошовою винагородою було нагороджено Уляну Григорівну Ященко - інваліда війни, 1922 року народження.

Також Почесну грамоту організації ветеранів України Чернігівської обласної ради ветеранів вручено Ігорю Халіману, учаснику бойових дій, активісту ветеранського руху Корюківського району, за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, активну роботу по соціальному захисту ветеранів, патріотичному вихованню молоді на кращих традиціях старшого покоління та з нагоди 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні 1941-1945 рр.

Далі урочистості продовжились святковим концертом, у програмі якого – пісні воєнних років та хореографічні композиції на воєнну тематику у виконанні творчих колективів районного будинку культури та Центру дитячої і юнацької творчості.

Ветеранам дарували квіти, дякували за Велику Перемогу.

В пам'ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну, корюківчани поклали квіти до Меморіального комплексу на честь 1232 воїнів – земляків, які загинули в роки Другої Світової війни та вшанували полеглих у війні хвилиною мовчання.

По завершенню заходу ветерани разом з керівництвом району зробили фото на памʼять.


Ми дякуємо тим, хто в тяжких випробуваннях, на фронті і в тилу, не шкодуючи сил і самого життя отримав Велику Перемогу над нацизмом. Ваша сила духу, любов до Батьківщини, самовідданість і героїзм завжди будуть для нас прикладом.

Памʼятаємо. Перемагаємо.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва