back

08 травня 2015

Презентація документального фільму «Добровольці Божої Чоти» в Корюківці


Сьогодні районний будинок культури зібрав повний зал глядачів: учасників АТО, керівників районної та міської влади, волонтерів, представників підприємств, установ і організацій району, учнівську молодь. Приводом стала презентація документального фільму про кіборгів Донецького аеропорту «Добровольці Божої Чоти». За ініціативи КММГО «Альтернатива» один з режисерів стрічки Леонід Кантер особисто презентував фільм, сповнений гіркої правди сьогодення на Сході України».

У фільмі йдеться про те, що добровольці бачать своєю місією захист української землі, безкорисний та відданий. І ця боротьба їм добре вдається – кадри з фільму тому незаперечний доказ. За словами режисера ця стрічка – це історія творення нової української армії.

Гучними оплесками виявили своє захоплення кінострічкою присутні в залі.

Голова районної ради Віктор Чернуха подякував режисеру фільму та організаторам заходу. Звертаючись до учнівської молоді, він зазначив: «Ви маєте нагоду побачити в цьому фільмі ті труднощі, з якими кожного дня боролись наші співвітчизники. Це боротьба за незалежність нашої землі, ціна якої – життя. Цінуйте кожну хвилину, навчайтесь, розвивайтесь, бережіть памʼять про тих, хто вас захищає». Віктор Чернуха подякував присутнім на заході учасникам АТО за стійкість, витримку та справжній патріотизм, який слугуватиме уроком для підростаючого покоління.

«Ви повинні осмислити все те, що побачили, та зрозуміти, що відповідальність починається з кожного з вас», - зауважив міський голова Ігор Матюха, звертаючись до учнів. «Ви – майбутнє нації, тому з розумом підходьте до будь-якої справи і будуйте нашу країну міцною та незалежною», - додав міський голова.

До присутніх в залі звернувся також лікар-хірург Корюківської ЦРЛ Сергій Милейко, який рятував життя учасникам АТО на сході України. Він подякував учням за підтримку військових, яка надихала їх та робила ще сильнішими.

Своїми спогадами про перебування в зоні бойових дій поділився і сам режисер фільму. Керівник КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук подякував гостям за візит, а ті, у свою чергу – за теплий прийом.

Присутнім в залі учасникам АТО діти подарували квіти та вироблені власноруч памʼятні знаки «маки памʼяті».

Памʼять загиблих в зоні АТО вшанували хвилиною мовчання.

У фойє районного будинку культури до уваги гостей було запропоновано мобільну фотовиставку "Галерея Національної Пам'яті" Літківської ЗОШ І–ІІІ ст. (що на Київщині), основою якої стали знімки з XVI фотовиставки газети «День». Виставка присвячена подіям Революції Гідності та сьогодення на сході країни.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва