back

07 травня 2015

У війни немає забуття…


Все далі і далі відходить від нас та далека, жахлива війна, яка принесла стільки горя на українську землю, засіяла розпачем та бідою, змінила історію народів. Тим, хто пройшов горнило Другої світової, тим, хто не вижив і тим, хто дожив до Перемоги, – був присвячений вечір-зустріч «Покоління поколінню про війну розкаже», який відбувся в центральній районній бібліотеці.

Тема минулої війни на тлі неоголошеної нинішньої – складна і багатогранна. Споглядання реалій, відкриття секретних архівів мимоволі спонукає нас до перегляду деяких усталених уявлень і переосмислення колись вивченого. Саме про це йшла мова на заході.

На зустріч були запрошені шановані у нашому місті люди – ветерани війни Лебідько Микола Федорович, Чорноус Володимир Митрофанович, Короленко Микола Сергійович, які поділилися спогадами із гімназистами про ті нелегкі часи, свою обпалену війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани, нацистські концтабори, тюрми, важку примусову працю.

«Для юних – це вже давнина. За 70 років народилися покоління наших батьків, рідних. Але кожне нове покоління дивиться на минуле очима свого часу. Утім, такі події єднають усіх, з роками набуваючи ще більшої ваги…», – зазначила у своєму вітальному слові присутня на вечорі голова районної організації ветеранів Наталія Шелудько.

У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до Дня перемоги.

«День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм», ¬– долучилася до вшанування керуюча справами виконавчого комітету міської ради Зоя Пономаренко.

Тепла зустріч закінчилася привітаннями, подарунками, квітами та найкращими побажаннями ветеранам.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва