back

07 травня 2015

Пам’ятаємо заради майбутнього


«Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війни 1939-1945 роки. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших». Під таким гаслом пройшов вечір - вшанування у Корюківській районній бібліотеці для дітей, учнів сьомих та восьмих класів Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, до Дня пам’яті та примирення та до Дня Перемоги.

На заході були присутні ветерани війни Уляна Ященко та Петро Ковальчук, які поділилися своїми життєвими спогадами про війну, скільки всього пережили в ті воєнні роки.

«Мільйонам людей назавжди врізались в пам’ять важкі дні Другої світової війни. Мільйони людей забрала та війна, а у живих ще й сьогодні продовжують «кровоточити рани». Наш обов’язок сьогодні пам’ятати, шанувати та схиляти голови перед тими, хто здобув для нас Велику Перемогу», - зауважила голова районної організації ветеранів України Наталія Шелудько. Вона, звертаючись до ветеранів війни, побажала їм здоров’я, миру, радості в дітях, онуках та правнуках.

Завідувач Корюківського районного сектору управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Олеся Стельмах привітала всіх присутніх з наступаючим святом Перемоги, і в свою чергу звернулася до ветеранів зі словами вдячності, вручила їм квіти та цінні подарунки.

Музичними вітаннями радували присутніх зразковий вокальний ансамбль «Ритм» районного будинку культури та солістка ансамблю Аліна Коробко.

В кінці заходу школярі подарували Уляні Григорівні та Петру Прокоповичу квіти і зробили фото на пам’ять.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва