back

07 травня 2015

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та населення


Корюківський РС У ДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що набули чинності Правила пожежної безпеки в Україні (далі - Правила), які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 року № 1417 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 року за № 252/26697.

Особливостями цих Правил є введення окремих вимог до житлових будинків, а саме:

- сіно, солому та інші грубі корми необхідно складувати в найбільш віддаленому від житлового будинку і господарських будівель місці (на відстані не менше 10 м). Дозволяється зберігання вказаних кормів у неопалюваних господарських будинках, у тому числі на горищах.

- розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття на території житлових будинків, індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків дозволяється на відстані не менше 15 м від житлових та господарських будинків та споруд. Забороняється розведення багать у вітряну погоду.

- у квартирах, житлових кімнатах індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків допускається зберігання не більше 10 л легкозаймистих речовин та горючих рідин.

- в індивідуальних гаражах допускається зберігання не більше 40 л запасу палива та 10 кг мастила. Таку саму кількість ЛЗР та ГР допускається зберігати в окремо розташованому господарському будинку на присадибній ділянці, якщо відстань від неї до житлового будинку становить не менше 7 м. Тара, в якій зберігаються ЛЗР та ГР, повинна щільно зачинятися, бути небиткою, виготовленою з негорючих матеріалів.

- не допускається улаштовувати в житлових будинках приміщення, майстерні із застосуванням та зберіганням пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів, а також здавати їх в оренду під приміщення подібного призначення.

- зберігати ЛЗР та ГР, балони з горючим газом на балконах і лоджіях та їх захаращувати.


Начальник Корюківського РС
У ДСНС України у Чернігівські області
підполковник служби цивільного захисту
О.В. Росохач
вапр
ууц
цуе
еку
паврва