back

29 вересня 2014

Сергій Журман: Чернігівщина готова до поглиблення співробітництва з Францією


На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час зустрічі з делегацією Посольства Французької Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Аленом Ремі.

Участь у зустрічі також взяв заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Вітаючи гостей на Чернігівській землі, Сергій Журман наголосив на актуальності співпраці у сфері енергозбереження, аграрного виробництва, переробки деревини тощо.

Він також зауважив, що Чернігівщина зацікавлена в реалізації проектів з максимальним використанням природних ресурсів регіону, адже на території області знаходяться значні запаси торфу, бішофіту, крейди та кварцевих пісків.

– Ми готові всіляко сприяти налагодженню міжнародної співпраці на регіональному рівні між Чернігівською областю та регіоном Прованс, а також реалізації цікавих інвестиційних проектів на засадах взаємовигідного співробітництва, - підкреслив Сергій Журман.

Як відзначив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, обласна державна адміністрація та обласна рада єдині в бажанні створити сприятливий бізнес-клімат для подальшого розвитку економіки в регіоні.

У свою чергу після презентації економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу області Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі зацікавився перспективами інвестування французького капіталу в економіку області. Тим більше, позитивний приклад співробітництва вже є: у Чернігові успішно працюють дві французькі компанії, на яких сьогодні побувала делегація. Це ТОВ «Кореп Україна» – учасник індустріального парку «Чексіл», яка займається виготовленням оригінальної електроосвітлювальної продукції, та ТОВ «Малтюроп Юкрейн» – філія холдингу «Малтюроп Груп» одного з провідних світових виробників солоду з сертифікованих сортів ячменю.

Алан Ремі висловив готовність до співробітництва, зауваживши, що вірить у покращення загального бізнес-клімату в Україні. Адже незважаючи на останні події, жодна зі 180-и французьких інвестиційних компаній не припинила діяльність на території країни.



Прес-служба облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва