back

26 вересня 2014

Корюківський історичний музей розпочинає доброчинну акцію



Звернення до громадськості м. Корюківки щодо підтримки і участі у довгостроковій доброчинній акції «Рукавичка Пам’яті»



З 2 вересня 2014 року пошуковці ВГО «Союз «Народна Пам'ять» здійснюють унікальну гуманітарну місію в АТО. Це пошук, ексгумація та транспортування останків солдат української армії та правоохоронних органів, бійців добровольчих формувань. Пошукові загони працювали в районах Савур-Могили, Іловайська, Старобешеве, тощо. Станом на вечір 18 вересня, пошуковцями ВГО «Союз «Народна Пам'ять» у зоні АТО знайдені та ексгумовані останки 94 осіб, 93 з яких були українськими військовослужбовцями.

Для прикладу, під Іловайськом були виявлені останки 6-и військовослужбовців, п'ять з них були знайдені у братській могилі. За залишками спорядження, гарнітурою зв'язку, можна зробити припущення, що вони належали одному підрозділу. Там само виявлені останки, які належать цивільній особі. У даний момент йде процес ідентифікації осіб. Місія набирає обертів, адже стала кількість полеглих українських воїнів невідома, а територія після військових дій розширює свої кордони.

Ми розуміємо, що допомога потрібна більше живим учасникам АТО, але вдумайтесь – тіла загиблих українських солдат, які є для нас героями не заслуговують на забуття. Умови, в яких були поховані українські патріоти, є неприпустимі як для громадян демократичної, європейської України. Ми повинні гідно вшановувати пам’ять полеглих за Батьківщину зараз і у поколіннях.

Тому, Корюківський історичний музей при підтримці відділу культури і туризму Корюківської районної державної адміністрації започатковує довгострокову доброчинну акцію «Рукавичка Пам’яті», завданням якої є збір рукавичок для роботи з ґрунтом. Адже специфіка роботи пошуковців припускає застосування звичайних перчаток як засобів особистого захисту.

Метою акції є:

- підтримка пошуковців, що здійснюють гуманітарну місію – пошук, ексгумацію та транспортування останків солдат української армії та правоохоронних органів, бійців добровольчих формувань;

- патріотичне виховання підростаючого покоління;

- усвідомлення національної ідеї - єдності, свого внутрішнього зв’язку з подіями в Україні, традиції доброчинства, становлення свідомості і призначення як громадянина своєї держави.

Акція направлена, здебільшого, на молодь шкільного віку при залученні широкого кола громадськості.


Умови акції:

• Зробити внесок у вигляді рукавички (кількість необмежена).

Дані засоби особистого захисту приймаються у Корюківському історичному музеї, Центральній районній бібліотеці. За даними про акцію звертатись за тел..: 0667381362 (Оксана Толкачова).


Наголошуємо на тому, що пошукова місія гостро потребує коштів і участь добровольців, волонтерів для роботи у зоні АТО. Вже найближчим часом потрібна допомога в оплаті:


- 5-6 транспортно-вантажних автомобілів для перевезення учасників місії і 1-2 рефрижератори для транспортування тіл полеглих солдат.

- Необхідне спеціальне обладнання для пошуку та вилучення тіл загиблих.

- Страховки всім членам місії на випадок поранення чи загибелі.

- Сучасні засоби зв'язку.

- Засоби особистого захисту: спеціальні костюми, окуляри, рукавички, взуття, респіратори.


Якщо буде бажання допомогти фінансово, прохання переказувати кошти на рахунок:

ПАТ КБ «Приватбанк» р/р 26003056209093, МФО 380269, ЄДРПОУ 37820137, ВГО «Союз «Народна Пам'ять», призначення платежу - Фонд пошуку загиблих на сході України.

Звертайтеся: Тел .: + 38-044-362-77-61, + 38-094-927-47-61,

е-mail: office @ unm.org.ua,

Всеукраїнський сайт пошуку зниклих без вісті naidy.org.ua,

гаряча лінія: 0-800-210-135.


Війна закінчиться тільки тоді, коли буде похований останній солдат.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва