back

25 вересня 2014

Зустріч голови райдержадміністрації з членами Громадської ради


25 вересня голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха провів зустріч з членами Громадської ради при райдержадміністрації. На зустрічі також були присутні: заступник міського голови Олександр Биков, начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури райдержадміністрації Валентина Сидоренко, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Андрій Сергієнко, спеціаліст І категорії районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Міц, кореспондент районної газети «Маяк».

Учасниками заходу було обговорено ряд актуальних питань, зокрема, щодо організації роботи по збору допомоги для військовослужбовців, що проходять службу в зоні АТО та сімей мобілізованих, благоустрою міста та ряд інших питань, що хвилюють громадськість.

Окремо було розглянуто питання економії населенням електроенергії. Голова районної державної адміністрації повідомив присутнім, що наразі розробляються плани економії по всіх підприємствах, установах і організаціях району. Особливу увагу даному питанню слід приділити і населенню, оскільки буде запроваджуватись тимчасове припинення електропостачання споживачів шляхом застосування графіків аварійних відключень.

Про роботу, що проводиться в районі по збору допомоги мобілізованим та членам їх сімей розповів Володимир Онищук — керівник міської молодіжної громадської організації «Альтернатива», член Громадської ради при районній державній адміністрації. За його словами, зусиллями жителів району на сьогодні зібрано 210 189 грн. благодійних коштів, на які постійно закуповуються необхідні для солдат речі. Особлива увага зараз приділяється закупівлі теплого одягу, взуття, продуктів харчування. До збору допомоги долучаються і територіальні громади району. Активну роботу в цьому напрямку здійснює районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Підтримку від земляків отримують і члени сімей мобілізованих, і вимушені переселенці з АРК та східних областей країни. Також, у підтримку військовослужбовців 10 жовтня в районному будинку культури буде проведено благодійний концерт та виставка-розпродаж робіт учнів Корюківської школи мистецтв.

Привівши приклад західних та центральних областей України, де організована допомога дітям, чиї батьки проходять військову службу в зоні АТО, у частині забезпечення їх безкоштовним харчуванням у школах, Володимир Онищук звернувся до голови районної державної адміністрації організувати відповідну роботу і на території району.

У свою чергу, Віктор Чернуха зазначив, що ця робота вже розпочата. Директорами шкіл формуються списки дітей цієї категорії, і буде віднайдена можливість забезпечення таких учнів безкоштовним харчуванням.

Учасниками зустрічі були обговорені актуальні питання благоустрою міста. Обговорювалось питання доцільності функціонування в центрі міста «спорт-бару» та можливості приведення його роботи у відповідність чинному законодавству, санітарним нормам, з урахуванням інтересів жителів ближніх будинків. Заступник міського голови підняті питання взяв під контроль та зазначив, що робота по їх вирішенню проводитиметься.

Після обговорення учасниками зустрічі питань, та запропонованих шляхів їх вирішення, голова районної державної адміністрації підвів підсумок зустрічі й подякував присутнім за активну громадську позицію.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва