back

23 вересня 2014

27 сесія районної ради


Сьогодні, в районній раді відбулась двадцять сьома сесія районної ради. На засідання запрошувались міський, селищний, сільські голови, керівники районних управлінь, відділів, підприємств та організацій, представники районних засобів масової інформації. В роботі сесії взяв участь голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв.

Першими в порядку денному депутати розглянули бюджетні питання: «Про звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2014 року» та «Про внесення змін до рішення сесії районної ради від 31 січня 2014 року «Про районний бюджет на 2014 рік». З доповіддю виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Єременко.

По третьому питанню «Про роботу Корюківської центральної районної лікарні» проінформував головний лікар Сергій Пивовар. Після обговорення депутати прийняли відповідне рішення.

Плідно попрацювавши та обговоривши в постійних комісіях районної ради 17 вересня проекти рішень, які вносились сьогодні на розгляд сесії, депутати без обговорення та одноголосно прийняли ряд важливих рішень: «Про хід виконання районної Програми «Питна вода на 2006 – 2020 роки», «Про затвердження розпоряджень голови районної державної адміністрації та голови районної ради», «Про затвердження списку присяжних Корюківського районного суду», «Про внесення змін до рішень районної ради «Про затвердження Положення про Почесну грамоту районної ради» від 24 грудня 1999 року та «Про затвердження Положення про Почесну грамоту районної державної адміністрації і районної ради» від 25 грудня 2001 року», «Про передачу транспортних засобів в господарське відання РКСЛП «Корюківкаліс», «Про внесення змін до рішення 20 сесії районної ради від 27 вересня 2013 року «Про заснування звання «Почесний громадянин Корюківського району», «Про затвердження розпорядження голови районної ради».

Депутати також затвердили технічну документацію по визначенню нормативної грошової оцінки двох земельних ділянок.

Прийняли рішення про нагородження у 2014 році Премією районної ради та райдержадміністрації працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів імені Віталія Верещаки: перша Премія - Бабич Тамарі Павлівні, вчителю російської мови та світової літератури Корюківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, друга - Симончук Світлані Олексіївні, тренеру Корюківської дитячо-юнацької спортивної школи, третя - Ситенькій Валентині Анатоліївні, заступнику директора з виховної роботи, вчителю російської мови та світової літератури Корюківської гімназії.

В ході пленарного засідання розглянуто та прийнято низку рішень районної ради щодо управління об’єктами спільної власністі територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району: «Про внесення змін до рішення районної ради від 24 червня 2014 року «Про припинення юридичної особи – радіоорганізації «Корюківське районне радіомовлення» шляхом її ліквідації», «Про надання дозволу на реалізацію майнових активів радіоорганізації «Корюківське районне радіомовлення», «Про надання пільги з орендної плати Корюківському районному громадському благодійному фонду «Здоров’я», «Про надання пільги з орендної плати Чернігівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України», «Про передачу об’єктів, що є спільною власністю територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району».

Далі депутати внесли зміни до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Корюківщини на період до 2015 року, затвердженої рішенням районної ради від 24 червня 2011 року та погодили закриття зупиночного пункту Стара Буда.

Також на сесії районної ради виступив голова обласної ради Микола Звєрєв. В своєму виступі він спинився на бюджетних питаннях області, пообіцяв, що до районного бюджету надійде дотація вирівнювання, розповів про необхідність проведення реформи самоврядування і децентралізації влади та закликав присутніх провести чесні, прозорі вибори до Верховної Ради України 26 жовтня.

Згідно з порядком денним сесії, депутати розглянули відповіді на критичні зауваження і пропозицій, висловлені депутатами на 26 сесії районної ради шостого скликання від 24 червня 2014 року та підтримали запит депутата Миколи Ющенка.



За інформацією Корюківської районної ради

вапр
ууц
цуе
еку
паврва