back

18 вересня 2014

З нагоди 71-ї річниці визволення Корюківщини і Чернігівщини від нацистських загарбників


У вересні цього року Чернігівщина і Корюківщина відзначають 71-шу річницю визволення від нацистських загарбників.

Своє свято визволення Корюківська земля зустріла 19 вересня 1943 року, а через 2 дні від фашистської окупації було визволено обласний центр — м.Чернігів.

Вже стало доброю традицією, з нагоди відзначення пам’ятних дат в історії рідного краю, вшановувати тих, хто є безпосередніми учасниками визвольної боротьби — ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Сьогодні, 18 вересня в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації відбулась зустріч-вшанування ветеранів та дітей війни.

Розпочалась зустріч з виступу голови районної організації ветеранів України Наталії Шелудько, яка привітала присутніх з наступаючими знаменними датами, зазначивши, що свято визволення Корюківщини і Чернігівщини від фашистських загарбників — це свято світла і миру, свято радості і гіркоти, непереможного духу, героїзму й стійкості нашого народу.

Слова вдячності за звитягу та героїзм, за важку працю у повоєнні роки, відбудову рідного краю висловив ветеранам та дітям війни заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко.

Теплими словами згадали гості заходу і ветерана війни Михайла Кобижчу, який сьогодні святкує 90-річчя.

Своїми спогадами про жахливі дні Корюківської трагедії та про радісну мить визволення рідного краю від загарбників ділилась свідок трагедії Галина Попова.

Присутніх вітали учасники літературної студії «Дивослово» Корюківської гімназії, які зачитали власні твори про воєнні сторінки нашого краю, неодноразово згадуючи Корюківську трагедію 1,2 та 9 березня 1943 року. Порадували ветеранів та гостей своїми виступами учасники зразкового аматорського вокального ансамблю «Ритм» районного будинку культури.

У виконанні Олени Макухи прозвучали пісні воєнних років, а Іван Погуляй вкотре вразив присутніх майстерною грою на баяні.

На завершення заходу гості, за розмовою, пригощались чаєм і солодощами.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва