back

18 вересня 2014

Засідання постійних комісій


17 вересня в районній раді відбулися засідання постійних комісій. В першій половині дня засідання проводили три постійні комісії. Спочатку депутати розглянули питання, що затверджені планом роботи районної ради на 2014 рік по кожній комісії окремо.

Постійна комісія з гуманітарних питань спільно з колегією відділу освіти райдержадміністрації визначилися з кращими вчителями року, які заслуговують на першу, другу та третю Премію районної ради та райдержадміністрації працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів імені Віталія Верещаки. Для остаточного вирішення внесли даний проект рішення на розгляд спільного засідання та подальшого затвердження на черговій сесії.

Заступник головного лікаря Корюківської районної центральної лікарні Андрій Мартинов довів до відома депутатів інформацію про роботу закладів медицини в сільській місцевості та якість надання медичних послуг жителям сільських територіальних громад.

Постійна комісія з питань законності, правопорядку, регламенту та депутатської етики заслухала інформацію начальник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Васильченко та старшого оперуповноваженого кримінальної міліції у правах дітей Корюківського РВ УМВС України в Чернігівській області Олексія Ченцова щодо профілактики злочинності в молодіжному середовищі.

Плідно попрацювала постійна комісія з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та екології, розглянувши на своєму засіданні питання: організації роботи по попередженню браконьєрства та ефективності ведення мисливських угідь на території Корюківського району, де інформував голова Корюківської районної організації українського товариства мисливців та рибалок Володимир Гаврюш; готовність сільськогосподарських підприємств району до зимівлі громадського тваринництва та стан заготівлі кормів, з інформацією виступив заступник начальника управління агропромислового розвитку Василь Кравченко. З епідеміологічним станом району, на сьогоднішній день, ознайомив депутатів начальник управління ветеринарної медицини Олександр Ващенко.

Потім перейшли до зали засідань для проведення спільного засідання по питаннях, внесених на розгляд 27 сесії районної ради.

Друга половина дня також не менш насичена в роботі депутатів. Дві постійні комісії: з питань бюджету, фінансів та соціально – економічного розвитку; з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності теж провели свої засідання.

Комунальна комісія розглянула питання збереження та використання транспортних засобів спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району, які знаходяться на балансі РКСЛП «Корюківкаліс» та стан надходження орендних платежів від оренди майна спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району за І півріччя 2014 року.

Бюджетна комісія заслухала звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації про виконання районного бюджету за І півріччя 2014 року та стан надходження податків і зборів до місцевих бюджетів.

Депутати прийняли відповідні рекомендації по планових питаннях, розглянули ряд листів та спільно погодились внести на розгляд сесії проекти рішень з питань, що вносяться на розгляд пленарного засідання, яке відбудеться 23 вересня 2014 року.

Участь у роботі комісій взяв голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха.



За інформацією Корюківської районної ради

вапр
ууц
цуе
еку
паврва