back

24 серпня 2014

Моя пісенна країна зветься в світі Україна!
(до 23-ї річниці незалежності України та Дня міста)


Одне з найбільш важливих для всіх українців свят — День незалежності України. І, хоча цього року настрій громадян нашої держави не такий святковий, сьогодні це свято стало ще більш символічним і важливим.

24 серпня в Корюківці відбулись заходи, присвячені знаменній даті, і кожен проведений захід був пройнятий духом патріотизму, співпереживання за свою країну та співвітчизників.

В силу останніх подій, що відбуваються на Сході країни, віряни усіх церков України звертаються з молитвами, щоб у нашій державі настав мир та спокій. Так, біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам настоятель Свято-Вознесенської церкви УПЦ КП отець Тарасій провів молебень за Україну. Керівництво району та міста, працівники підприємств, установ і організацій поклали квіти до пам’ятників Великої Вітчизняної війни і вшанували пам’ять своїх земляків, які віддали життя задля майбутнього свого народу.

О 10.00 годині на центральній площі міста розпочалась офіційна частина урочистої програми, яку відкрили учасники танцювальних колективів патріотичним флеш-мобом. По завершенню акції, як символ єднання, було винесено Державний Прапор України. Програма продовжилась парадом вишиванок за участю членів КММГО «Альтернатива», жителів та гостей міста.

Учасники «зразкового» вокального ансамблю «Ритм» районного будинку культури акапельно виконали Гімн України. До виконання Національного Гімну долучились і гості.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять про учасників антитерористичної операції, які загинули, виконуючи свій громадянський і військовий обов’язок — захищаючи рідну Батьківщину.

Зі словами привітання та побажання миру і злагоди, добра і благополуччя до жителів міста та гостей звернулись: голова райдержадміністрації Віктор Чернуха, голова районної ради Михайло Баклажко, міський голова Ігор Матюха. За сумлінну працю та з нагоди 23-ї річниці незалежності України кращих працівників району було нагороджено почесними відзнаками. За успіхи у навчанні Почесні Грамоти і стипендії отримали учні Корюківської школи мистецтв ім.О.С.Корнієвського.

Програма продовжилась виступами творчих колективів району.

Тим часом на центральній площі міста було організоване цікаве дозвілля для найменших гостей свята, працювали дитячі атракціони, проводилась ігротека і святкова лотерея, організована Корюківським ЦССДМ. У міському парку в підтримку військовим бажаючі виготовляли невеличкі сувеніри у вигляді серця з символічними побажаннями, а члени районної громадської організації «Корюківська Козача Січ» пригощали гостей смачним кулішем. Зранку корюківчани та гості міста мали змогу придбати сільськогосподарську продукцію і товари промислової групи, побувати на святковому ярмарку, участь у якому взяли місцеві майстри.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва