back

23 серпня 2014

З нагоди Дня Державного Прапора України


23 серпня Україна відзначає свято, яке покликане шанувати, берегти та цінувати символіку рідної Батьківщини — День Державного Прапора України.

У цей святковий день в Корюківці відбувся урочистий захід за участі голови райдержадміністрації Віктора Чернухи, голови районної ради Михайла Баклажка, міського голови Ігоря Матюхи, працівників підприємств, установ і організацій, громадських організацій, жителів міста.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віктор Чернуха. Відзначаючи, що День Державного Прапора є святом символу, який об’єднує всі регіони в єдину соборну Україну, очільник району закликав корюківчан берегти свою історію, цінувати традиції свого народу, шанувати і оберігати національний стяг, як уособлення нашої незалежності, нашої честі та слави.

Особливим це свято є для учнів, які в рамках щорічної акції «Я громадянин України» урочисто отримують важливий в житті кожної людини документ — паспорт громадянина України. Сьогодні паспорти було вручено трьом учням міських загальноосвітніх шкіл: Сергію Кожедубу, Аліні Оніщенко та Миколі Матвієнку. Вручаючи документи учасникам акції, керівники району бажали їм успіхів у навчанні, старанності та цілеспрямованості, та головне — бути гідними громадянами рідної Батьківщини. Учні також отримали квіти і солодкі подарунки.

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. І з кожним роком все більше молоді долучається до відзначення національних свят. Традиційним вже став святковий патріотичний велопробіг населеними пунктами району, ініційований міською молодіжною організацією «Альтернатива». Присутні на зібранні привітали учасників велопробігу, побажали їм вдалої поїздки по славних куточках Корюківщини.

На знак вшанування пам’яті про тих, хто ціною свого життя творив історію рідного краю, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва