back

Про реформування медичної галузі та інші актуальні питання — з керівниками територіальних громад

19 серпня 2014


19 серпня голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха провів нараду з міським, селищним та сільськими головами з питань життєдіяльності територіальних громад. Участь у нараді взяв голова районної ради Михайло Баклажко.

Основним питанням, що обговорювалось на нараді, було питання необхідності реформування галузі охорони здоров’я.

В.о. головного лікаря Корюківської центральної районної лікарні Володимир Шумілін проінформував присутніх про значне зниження чисельності проживаючих в населених пунктах та незадовільне кадрове забезпечення медичними працівниками сільських лікарських амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів. На даний час в районі сім ФАПів обслуговують дільниці з кількістю населення менше 150 та п’ять ФАПів - менше 300 мешканців. А відповідно до діючого законодавства ФАПи та ФП створюються на територіях з чисельністю населення більше 300 чоловік. Постає питання скорочення таких медичних закладів.

Уже не один рік поспіль залишаються вільними посади лікарів-терапевтів у 3 медичних закладах, педіатра – в Холминській РЛ, стоматологів – в Сядринській та Козилівській СЛА.

Також, на нараді було обговорено питання "Щодо обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади". Роз'яснення надав по даному питанню керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько. Було розглянуто і ряд інших поточних питань життєдіяльності територіальних громад.

Підсумки наради підвів голова райдержадміністрації. Враховуючи необхідність приведення мережі медзакладів до існуючих нормативів, голова райдержадміністрації рекомендував керівництву лікарні провести всі необхідні розрахунки по створенню паліативного відділення на базі Холминської РЛ та при необхідності винести розгляд даного питання на сесію районної ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва