back

До уваги осіб з числа дітей-інвалідів, які бажають здобути професійну освіту

19 серпня 2014


Управління соціального захисту населення Корюківської районної державної адміністрації продовжує сприяти професійній орієнтації молоді із числа інвалідів. Одним з небагатьох освітніх закладів, де здобувають освіту найнезахищеніші члени суспільства - діти-інваліди, є Кам’янець-Подільський планово-економічний технікум-інтернат. Студенти-інваліди навчаються безкоштовно, забезпечуються стипендією та знаходяться на повному державному забезпеченні. Молодь без фізичних вад навчається на контрактній основі (вартість навчання 4500 грн. на рік).

Для підготовки фахових, конкурентоспроможних спеціалістів у цьому навчальному закладі сучасно обладнані навчальні кабінети, створено інформаційний центр, є бібліотека з читальними залами та філією у гуртожитку, два кабінети автоматизованого робочого місця спеціаліста. Крім того, студенти з числа дітей-інвалідів мають змогу пройти оздоровчо-реабілітаційний курс лікування. Для них обладнано плавальний басейн, зал для ігрових видів спорту, зал лікувальної фізкультури, оснащений тренажерами, медичний пункт, який має у своїй структурі фізіотерапевтичний, стоматологічний, маніпуляційний, лікарський кабінети.

До послуг студентів сучасний комфортабельний гуртожиток з блоками обслуговування студентів на кожному поверсі, перехідна галерея між навчальним корпусом та гуртожитком. Відповідно до діючого законодавства України направлення претендентів на професійне навчання в закладах системи соціального захисту населення здійснюють органи праці та соціального захисту населення відповідно до рекомендацій центрів зайнятості за результатами наданих профорієнтаційних послуг.

Інформуємо про правила прийому до технікума на 2014-2015 рік за такими спеціальностями:

1. Бухгалтерський облік (системи АПК) на 1 і 2 курси денного відділення.

2. Економіка підприємства (системи АПК) на 2 курс денного відділення.

3. Соціальна робота на 1 курс денного відділення.

Прийом до технікуму осіб з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І-ІІІ груп та інваліди з дитинства) та вступників за кошти фізичних та юридичних осіб, які вступають на основі базової загальної середньої освіти (9 класів) проводиться на І курс на конкурсній основі за результатами наступних вступних випробувань.

- на спеціальність “Бухгалтерський облік”

1. Українська мова – диктант;

2. Математика – усно.

– на спеціальність “Соціальна робота»

1. Українська мова –диктант;

2. Історія України – усно.

Категорії осіб з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди), які вступають до технікуму на основі повної загальної середньої освіти на спеціальності «Бухгалтерський облік» та «Економіка підприємства» беруть участь у конкурсі щодо зарахування на навчання на власний вибір – з кількістю балів сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з української мови і літератури та математики, виданими у 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 роках або з кількістю балів вступних випробувань із зазначених предметів за 100-бальною шкалою оцінювання від 100 до 200 балів.

Для конкурсного відбору вступників на основі повної загальної середньої освіти з числа інвалідів ІІІ групи і осіб, які вступають до технікуму за кошти юридичних та фізичних осіб, приймальною комісією навчального закладу зараховуються результати зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень підтверджені сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, виданими у 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 роках з української мови і літератури та математики. Вступник допускається до участі в конкурсному відборі для зарахування на навчання, якщо кількість балів із загальноосвітніх предметів складає не нижче 124.

ДО ВСТУПУ В ТЕХНІКУМ ПОДАЮТЬСЯ:

а) Заява;

б) Документ державного зразка про освіту, за особистим вибором оригінал або його завірена ксерокопія (ксерокопія завіряється за оригіналом в технікумі);

в) Медична довідка (Форма № 086-о), (оригінал або завірена копія), карта профілактичних щеплень (Форма № 63);

г) Направлення на навчання районного управління соціального захисту населення, погоджене з районним центром зайнятості населення;

д) 6 кольорових фотокарток розміром 3х4 см.;

е) Виписка з трудової книжки, завірена керівником підприємства для осіб, що мають стаж роботи;

є) Пенсійна книжка і довідка МСЕК (Форма № 4 або 4-а про групи інвалідності) з діагнозом хвороби і висновком про те, що навчання та робота з обраної спеціальності не протипоказані;

Примітка: Інваліди з дитинства до 18-літнього віку повинні пред’явити свідоцтво на одержання щомісячної допомоги від органів соціального захисту або пенсійне свідоцтво та медичне заключення на дитину – інваліда з дитинства у віці до 18 років.

ж) Довідка про склад сім’ї та документи, що дають право на пільги;

з) Особисто пред’являється паспорт (свідоцтво про народження осіб, які не мають паспорта), військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про освіту (при поданні його копії), оригінал медичної довідки за формою 086-У (при поданні її копії);

ЗАЯВИ ПРИЙМАЮТЬСЯ: від вступників які вступають на основі базової загальної середньої освіти – з 1 липня по 19 липня, від інвалідів І-ІІ груп та інвалідів з дитинства які вступають на основі повної загальної середньої освіти – з 1 липня по 19 липня, від осіб які вступають на основі повної загальної середньої освіти з числа інвалідів ІІІ групи та тих які не є інвалідами – з 1 липня по 31 липня. Вступні екзамени з 21 по 31 липня, зарахування –12 серпня.

Зараховані на навчання до технікуму (інваліди І-ІІІ груп та інваліди з дитинства) забезпечуються стипендією та знаходяться на державному утриманні (безкоштовне чотирьохразове харчування, проживання в гуртожитку, безкоштовне оздоровлення в літній період в лікувально-оздоровчому центрі). Студентам технікуму пенсії виплачуються в повному обсязі.

Полтавський університет економіки і торгівлі (ПУЕТ) всіляко підримує дії владнихструктур України стосовно опікування людей із соціально незахищених верств, зокрема молоді з особливими потребами.

ПУЕТ за рішенням МОН є одним з небагатьох ВНЗ, яким дозволено проводити експеримент з дистанційного навчання, щотриває вже кілька років з позитивними результатами. З 2014-2015 н. р. ПУЕТ має можливість надавати освітні послуги з дистанційного навчання за напрямом підготовки бакалаврів 6.040302 « Інформатика»

Навчання за цим напрямом, а далі на 5-му курсі ПУЕТ за спеціальністю « Соціальна інформатика», забезпечить молодь з особливими потребами привабливими переспективами на ринку праці, який все більше потребує ІТ- фахівців

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до управління соціального захисту населення Корюківської районної державної адміністрації, за адресою: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9, або за тел. 2-13-55

вапр
ууц
цуе
еку
паврва