back

Відкрити світ професій для дітей

29 липня 2014


Одним із популярних видів дитячого відпочинку завжди були літні оздоровчі табори. Саме тут у дітей з′являється шанс проявити свою самостійність, стати дорослішим. Адже в гарному літньому таборі є широкий вибір навчальних занять різноманітної спрямованості.

23 липня 2014 року спеціаліст районного центру зайнятості Олена завітала в оздоровчий табір «Зелений гай», що працює в с. Наумівка.

Метою зустрічі спеціаліста ЦЗ зі школярами було розширення проінформованості дітей про світ професій; надання профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні через пізнавально-розважальні форми профорієнтаційної роботи; сприяння розвитку у молоді спрямованості на самопізнання і власну активність як основи професійного самовизначення; популяризації професій, які є актуальними на ринку праці регіону серед учнівської молоді; формування в школярів свідомого ставлення до вибору професії а також популяризації серед молоді здорового способу життя.

Під час зустрічі спеціаліст центру зайнятості розповіла про соціальні послуги, які надаються учнівській молоді, зосередила увагу присутніх на важливості правильного вибору професійного шляху. Під час спілкування діти в цікавій ігровій формі отримали інформацію про світ професій, мали можливість ознайомитися з правилами вибору професій, дізналися багато цікавого й корисного, розширили свій світогляд про світ професій та їх роль в житті людини. Цікавою для дітей була гра «Ромашка», метою якої було визначення рівня обізнаності школярів зі світом професій. Під час вправи учні повинні були за допомогою пантоміми показати задуману ними професію товаришам, які її відгадують. У формі рольових ігор проходили вікторини «Наскільки важлива професія в житті людини?», «Хто і що впливає на вибір професії?», відгадували загадки про професії. Хлопчики і дівчатка жваво працювали над завданнями.

Також усі бажаючі мали змогу оцінити свої професійні нахили за допомогою профорієнтаційних тестів, за результатами яких кожен отримав практичні та методичні рекомендації спеціаліста щодо свого майбутнього вибору.

Школярі усвідомили, що правильний вибір професії – це запорука подальшого власного успіху в житті. Ділячись враженнями про участь в профорієнтаційних заходах, діти щиро зізнавалися, що отримали багато нової та корисної інформації, яка дозволила їм розширити уявлення про світ професій, більше дізнатися про свої можливості.

Наприкінці Олена Ковальчук побажала дітям успіху у професійному самовизначенні, віри в себе та свої можливості.



За повідомленням Корюківського РЦЗ

вапр
ууц
цуе
еку
паврва