back

Організація дозвілля дітей — запорука якісного відпочинку

29 липня 2014


Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. На скільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежить від організаторів програм дитячого відпочинку – особливо у літніх таборах. Свій вклад у виховання дітей влітку внесли спеціалісти Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з фахівцем соціальної роботи Наумівської сільської ради, взявши активну участь у діяльності пришкільного оздоровчого табору «Зелений гай», що діє в с. Наумівка Корюківського району.

Пріоритетними напрямами роботи табору є відпочинок, виховання і розвиток дітей. План виховної роботи насичений різноманітними заходами та має на меті реалізацію патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного виховання. У відповідності з вказаними напрямами працівниками Центру було підготовлено відповідні заходи для учнівської молоді.

Так, з метою пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, попередження захворювань було проведено тренінг «Хто якщо не ти?», лекцію «Здоров’я – цінність нашого життя», відеолекторій «Шкода тютюнопаління», бесіду «Дужими зростаємо – про здоров’я дбаємо».

Значної уваги при підготовці заходів було приділено патріотичному вихованню. Проведено для дітей бесіду «Звичаї та традиції українського народу» та лекцію «Наш край у роки Великої Вітчизняної війни».

Особливої уваги при організації заходів для дітей, які оздоровлюються в «Зеленому гаю» було приділено розважально-ігровій діяльності. Кілька разів проводили з різними віковими категоріями відпочиваючих ігротеку «Рух – це життя». Цікавою годиною відпочинку для дітей стала проведена вікторина. Сподобалась дітлахам й інтелектуальна гра «У світі казок». Враховуючи змагальний характер заходів даної групи – лідери та переможці конкурсів були нагороджені солодкими подарунками.

Загалом у заходах Центру взяли участь всі категорії відпочиваючих, а саме – 90 учнів з Корюківського району. Щирі посмішки дітлахів і їх вихователів щоразу свідчили про радість від зустрічей з працівниками Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.



За повідомленням Корюківського
районного центру соціальних служб
для сім’ї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва