05 липня 2013

 

Підготовка та подання інформації для участі у конкурсі

 

НЕОБХІДНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСТІ У КОНКУРСІ

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі,   конкурсній комісії через Єдиний портал вакансій державної служби таку інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2;

2) резюме за формою згідно з додатком 2-1, в якому обов’язково зазначається така інформація:

прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

 відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Подача додатків до заяви не є обов’язковою;

3-1) копію Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови;

4) у разі проведення закритого конкурсу - іншу інформацію для підтвердження відповідності умовам конкурсу;

Від особи, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, не вимагається підтвердження подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік .

Якщо особою, яка бажає взяти участь у конкурсі, незалежно від обставин подано декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, її повторне подання не вимагається.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

На електронні документи, що подаються для участі у конкурсі, накладається кваліфікований електронний підпис кандидата.

Державні службовці державного органу, в якому проводиться конкурс, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у конкурсі.

 Особа з інвалідністю, яка бажає взяти участь у конкурсі та за наявності підстав потребує розумного пристосування, подає заяву за формою згідно з додатком 3.

Види розумного пристосування та способи їх застосування визначаються в методиці забезпечення осіб з інвалідністю, які бажають взяти участь у конкурсі на зайняття посад державної служби, розумним пристосуванням, яка затверджується НАДС.

 

 

ЩОДО ВІДОМОСТЕЙ ПРО ОСВІТУ

Для подання інформації для участі у конкурсі зазначаються лише відомості, які містяться у дипломі про освіту.

Водночас надання оригіналів документів про освіту (диплом та додатки до нього) необхідні перед призначенням переможця конкурсу на посаду державної служби.

ЯКЩО У ВАС ІНОЗЕМНИЙ ДИПЛОМ ПРО ОСВІТУ

Для отримання інформації про визнання іноземних документів перейдіть за посиланням https://mon.gov.ua/ua/ministerstvo/poslugi/viznannya-inozemnih-dokumentiv

 

ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ (у разі необхідності)

Декларація подається кандидатом шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь у конкурсі), якщо інше не передбачено законодавством, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Відповіді на найбільш поширені запитання, що виникають у суб’єктів декларування під час подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, розміщено на відповідних сторінках офіційного веб-сайту Національного агентства з питань запобігання корупції у розділі «Декларування»

Корисна інформація щодо декларування

"Просто про е-декларування" (онлайн курс Prometheus)
 

 

КВАЛІФІКОВАНИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДПИС

Кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис.

Електронний підпис забезпечує достовірність і цілісність інформації, викладеної у документі, а також дає змогу підтвердити цілісність електронного документа та ідентифікувати особу, яка підписала документ.

Для створення кваліфікованого електронного підпису необхідно мати чинні особисті ключі та сертифікати, видані кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг (КНЕДП).

В деяких КНЕДП послуга отримання КЕП платна, але є і безкоштовні варіанти, наприклад, в АТ КБ «Приватбанк». Для цього потрібно бути клієнтом Приватбанку та мати доступ до Приват 24.

Повний перелік, контактну інформацію кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг можна знайти за посиланням: https://czo.gov.ua/ca-registry.

"Електронний підпис" (освітній курс від Міністерства цифрової трансформації України)

 

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва