back

Участь делегації Корюківського району в заходах, присвячених 300-й річниці оборони Батурина

23 січня 2009

22 січня 2009 року делегація Корюківського району взяла участь у заходах, присвячених 300-й річниці оборони Батурина «Пам’ять про героїв в серці України» у м. Батурині.

Очолили делегацію в.о. райдержадміністрації В.І.Чернуха та заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань А.І.Кун.

У програмі заходів: урочисте відкриття скульптурної композиції «Гетьманська слава» на території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», покладання квітів до Пам’ятного хреста жертвам Батуринської трагедії 1708 року, огляд експозиції музеїв «Гетьманський будинок» та «Гетьманська скарбниця», виставка робіт народно-прикладного мистецтва, святковий концерт.

Нововідкрита композиція «Гетьманська слава», присвячена п’яти гетьманам, діяльність яких пов’язана з Батурином, є частиною відновленої цитаделі Батуринської фортеці.

Скульптурна композиція «Гетьманська слава – це пам’ятник п’ятьом гетьманам, які зібралися на раду. Композиція започатковує «Алею гетьманів», на якій згодом будуть встановлені інші скульптури. Поки що 22 січня була відкрита тільки одна бронзова композиція «Мати, яка проводжає у військо синів».

вапр
ууц
цуе
еку
паврва