back

22 січня – День Соборності України

16 січня 2009


22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Проголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом прагнення українського народу до етнічної і територіальної єдності.

Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для утвердження національної ідеї. Сутність соборності полягає не тільки в об’єднанні українських земель, а також у монолітності української нації, у її духовній та політичній єдності.

Віримо, що територіальна цілісність нашої держави навіки залишатиметься непорушною. Ми повинні усвідомлювати, що лише в єдності можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої України, якою пишатимуться наші нащадки.

Сердечно бажаємо вам, дорогі земляки, міцного здоров’я, щастя, миру, добра, злагоди і віри у гідне майбутнє рідного краю та України !

вапр
ууц
цуе
еку
паврва