back

Відкриття будинку багатодітної родини Бакланських

23 жовтня 2008

22 жовтня 2008 року в рамках спільного проекту влади та бізнесу “Зігрій любов’ю дитину” відбулося урочисте відкриття будинку сім’ї Бакланських, у якій виховується 11 дітей, серед яких – 7 неповнолітніх. Найстарші діти – вже дорослі, наймолодші – чотирирічна Евеліна та півторарічна Віолетта відвідують дитячий садок.

В урочистому заході взяли участь голова обласної державної адміністрації В.М.Хоменко, заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації В.В.Приходько, начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Б.Ф.Атрощенко, в.о. голови Корюківської райдержадміністрації В.І.Чернуха, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних і політико-правових питань А.І.Кун, голова Корюківської районної ради В.Д.Хроленко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Я.М.Павленко.

Під час вітання голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вручив господарю ключі від нового будинку, також родина Бакланських отримала в подарунок від обласної та районної влади холодильник, пилосос, ковдри, простирадла, подушки, набори постільної білизни; дитячі енциклопедії, солодощі, книги казок для дітей.

Донедавна багатодітна родина Бакланських мешкала у старому будинку та потребувала поліпшення житлових умов. Мати родини – Надія Федорівна (мала почесне звання «Мати-героїня») – завжди мріяла про те, щоб її діти проживали у просторому будинку. Завдяки обласній і районній владі, добрим і небайдужим людям мрія матері здійснилася, але, на превеликий жаль, самій господині не судилося жити у новому будинку: на початку вересня цього року вона померла від тяжкої недуги.

З метою підтримки багатодітної родини Бакланських, що опинилася у складних життєвих обставинах, та поліпшення їх житлових умов, 30 вересня 2008 року за кошти з обласного бюджету в сумі 200 тис.грн. для сім’ї було придбано додаткове житло – будинок загальною площею 104,7 кв.м., який знаходиться за адресою: м.Корюківка, 2-й пров. Перемоги, 3. Житло межує з теперішнім помешканням родини та являє собою дерев’яний будинок, обкладений силікатною цеглою, критий шифером. Будинок складається із 7 кімнат (3 спальні, зала, кімната загального використання, вітальня, кухня).

У будинку виконано ремонт, кошти на який у сумі 18 тис.грн. були додатково виділені управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. З районного бюджету виділена матеріальна допомога на загальну суму 5340 грн.

Було відкрито благодійний рахунок. У районній газеті «Маяк» надруковано звернення до громади з проханням допомогти родині, надіслано листи в організації, установи, підприємства району. Спонсорську допомогу надали ВАТ «Корюківська фабрика технічних паперів – 10 тис.грн., благодійний фонд «Слов’янський» – 1 тис.грн., 1 тис.грн. зібрав колектив райдержадміністрації, перерахували гроші інші організації, установи та підприємства району.

Робота щодо збору коштів для облаштування побуту багатодітної родини Бакланських продовжується.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва