back

Урочистості з нагоди 65-ї річниці визволення Корюківщини

22 вересня 2008

19 вересня 2008 року в м. Корюківці відбулися заходи з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Корюківщини та Чернігівщини від фашистських загарбників та Дня партизанської слави.
Урочистості розпочалися із покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни.
Потім відбувся мітинг за участю керівництва району, ветеранів Великої Вітчизняної війни, громадськості, учнів шкіл, як прийшли на центральну площу міста, до Вічного вогню, щоб віддати шану визволителям рідної землі.
Зі словами вітання і подяки на мітингу виступив в.о. голови райдержадміністрації В.І.Чернуха.

Він зазначив, що «...у часи воєнного лихоліття чимало випробувань випало на долю мирного населення Корюківщини. Жителі нашого славетного краю разом з усім народом стали на захист своєї Батьківщини. Вони зробили все, щоб наблизити день великої Перемоги. І до тих пір, поки стукають наші серця, ми будемо пам’ятати про всіх, хто до кінця виконав свій громадянський обов’язок, хто своєю працею та ціною свого життя приніс нам визволення».
М.М.Кобижча, ветеран Великої Вітчизняної війни, виступаючи перед учасниками мітингу, висловив надію на те, що « ...світла пам’ять про тих, хто поліг на фронтах, послужить опорою в консолідації українського суспільства, у справі збереження миру на Землі». Пам’ять про загиблих при звільненні міста воїнів, а також усіх, хто віддав життя, наближаючи світлий День Перемоги, було вшановано хвилиною мовчання.
З нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Корюківщини та Чернігівщини від фашистських загарбників та Дня партизанської слави були нагороджені Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради та цінними подарунками 3 ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Після закінчення мітингу керівники району і ветерани сфотографувалися на пам’ять біля Вічного вогню.
Кількість учасників заходів з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Корюківщини та Чернігівщини від фашистських загарбників та Дня партизанської слави - близько 200 чол.
Святкові заходи аналогічного змісту (мітинги, покладання квітів, нагородження, концерти та ін.) були проведені в усіх територіальних громадах району.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва