back

Прикордонні населені пункти Сновщини під’єднали до Інтернету

22 квітня 2024

Наприкінці минулого року у Києві відбулася нарада щодо забезпечення доступом до Інтернету жителів населених пунктів, які розташовані в 30-ти кілометровій зоні вздовж державного кордону України. За результатами наради на виконання доручення заступника голови Офісу Президента Міністерство цифрової трансформації України сформувало рішення про забезпечення оптоволоконним Інтернетом ряду населених пунктів Чернігівщини.

 

До списку внесли і села Михайлівка та Шкробове Сновської громади.

 

Нині ці два населені пункти вже мають оптичний Інтернет. Виконали роботи з прокладання оптичного кабелю та підключення перших абонентів до Інтернет-мережі працівники ТОВ «Смартком» м.Сновськ. Вартість робіт до Шкробового склала 92 тис. грн, до Михайлівки 163 тис. грн.

 

 

 

Щиро дякуємо спонсору проєкту – МБО «Фонд Східна Європа (ФСЄ)», яка взяла на себе всі фінансові витрати, пов’язані з забезпеченням сільських жителів Інтернетом.

 

Інтернет – необхідність для розвитку країни, бо це фундамент, на якому будується успішна цифрова держава. Нагадаємо, що завдяки реалізації початку реалізації у 2021 році проєкту “Інтернет-субвенція” на Сновщині було підключено до оптично-волокнного інтернету 17 сіл. Фінансувалися всі роботи з державного бюджету.

 

За інформацією Сновської міської ради 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва