back

Стан епідеміологічної ситуації в Корюківському районі. Імунопрофілактика

18 квітня 2024

Сьогодні в.о. голови Корюківської районної державної адміністрації Сергій Чорний  зустрівся з керівництвом Корюківського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

 

Під час зустрічі обговорили ряд важливих питань, а саме стан епідеміологічної ситуації в районі, виконання заходів з імунопрофілактики в І кварталі 2024 року, стан питного водопостачання.

 

Завідувачка Корюківського МРВ Ольга Кузюра  наголосила на низькому рівні вакцинації дорослого населення проти правцю та дифтерії. За даних минулого року лише 58,9 % дорослого населення отримали відповідні щеплення. В умовах воєнного стану, коли ризик поранень дуже високий, а належна обробка рани не завжди можлива, загроза захворіти на правець зростає навіть при незначних травмах. Летальність від нього сягає 70%.

 

Ряд питань, які обговорювалися під час зустрічі буде винесено на чергове засідання районної  ради з питань протидії поширенню туберкульозу та ВіЛ - інфекції/ СНІДу при Корюківської районній державній адміністрації.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва