back

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

18 квітня 2024

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

 

Громади області, які хочуть отримати фінансову допомогу, протягом 7 робочих днів (включно із сьогодні) мають внести свої проєкти до системи DREAM.

 

Важливо, що відбору підлягають заклади загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання.

Кількість учнів – не менш ніж 200.

 

Таких шкіл на Чернігівщині 58: 22 потребують будівництва сховищ, 36 — капітального ремонту укриттів.

 

Ще однією умовою отримання субвенції є підтверджене співфінансування з місцевого бюджету та завершення проєкту у цьому році.

 

До речі, якщо раніше регіон самостійно визначав заклади освіти, де потрібно облаштовувати укриття, то відтепер розподіл субвенції відбуватиметься прозоро та підзвітно – з використанням бальної системи на платформі DREAM.

 

Ще: окремо 150 мільйонів гривень субвенції буде спрямовано на завершення реалізації проєктів із будівництва укриттів, розпочатих у 2023 році, але за умови, що такі проєкти вже профінансовані та в готовності мінімум на 40%.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва