back

В обласному центрі триває пошуково-рятувальна операція після російського ракетного удару

18 квітня 2024

У Чернігові на місці ракетного удару, завданого російськими терористами вчора вранці, працюють рятувальники, поліція, медики, комунальні служби, волонтери.

 

На жаль, станом на ранок 18 квітня, відомо вже про 18 загиблих людей та 77 травмованих різної тяжкості, в тому числі четверо дітей.

 

«Російські терористи вдарили майже по центру міста (попередньо трьома крилатими ракетами). Пошкоджена цивільна інфраструктура, частково заклад вищої освіти, районна лікарня, багатоповерхові житлові будинки. Головне на сьогодні – якомога швидше розібрати завали і завершити рятувальну операцію. Маємо якнайшвидше ідентифікувати всіх постраждалих. Потім – законсервувати пошкоджені будівлі. Тут вже є певні резерви (як в області загалом, так і в міста зокрема). Відгукнулося допомогти багато представників бізнесу. Паралельно проводиться опис постраждалого майна, яке будемо відновлювати як в межах державної програми «єВідновлення», так і у співпраці з волонтерами, фондами та організаціями», – прокоментував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, який перебуває на місці ворожої атаки.

 

Для оперативної допомоги постраждалим розгорнуті пункти незламності та психологічної підтримки, в тому числі від ДСНС та Нацполіції. Крім того, Головне управління Нацполіції організувало на місці пересувний пункт, куди громадяни можуть подати заяви щодо пошкодженого житла і майна. Тривають відповідні обходи будинків.

 

Зазначимо, що маломобільні громадяни можуть зателефонувати на лінію «102» та залишити свої контактні дані та адресу, згодом прибуде поліція та допоможе з написанням заяви.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.
Фото – ДСНС України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва