back

Діти повинні зростати в любові. У Корюківському районі збільшилася кількість прийомних та патронатних сімей

11 квітня 2024

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності. Громади Корюківського району  працюють  над забезпеченням доступності та покращенням якості послуги патронату над дитиною. Допомагатиме їм у цьому  міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині», яка займається реалізацією ініціативи.  

 

Так, з початку 2024 року на території Корюківської  громади, у Прибині, створено патронатну сім’ю, куди влаштували дитину. Крім того, нещодавно сім’я з Сосниці пройшла навчання та отримала дозвіл на патронат. Наступним кроком буде створення патронатної сім’ї, яка зможе тимчасово брати до себе дітей, які потребують допомоги.

 

Позитивним у роботі органів і служб району, які займаються захистом прав дітей, є те, що від початку року до існуючих 28 прийомних сімей додалося ще дві – у Сосниці та Охрамієвичах. Одна з них була створена розпорядженням в.о.голови Корюківської РДА Сергієм Чорним у селищі Сосниця, друга - відповідно до   рішення виконавчого комітету Корюківської міської ради  в селі Охрамієвичі Корюківської громади.

 

Наразі такі форми виховання, як патронатна і прийомна  сім’я,  дуже потрібні. Кожній дитині для повноцінного і гармонійного розвитку необхідно зростати у сім’ї, в оточенні теплоти, турботи та розуміння.

 

За інформацією служби у справах дітей Корюківської РВА 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва