back

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

27 березня 2024

 

Вже сьогодні вони (всього 18 одиниць) прямують у Гончарівську, Новгород-Сіверську, Семенівску, Сновську, Городнянську, Ріпкинську, Тупичівську, Добрянську, Любецьку, Михайло-Коцюбинську, Корюківську, Холминську та Ніжинську ТГ.

 

 

Транспорт полегшить роботу соцпрацівникам, які долають значні відстані, щоб жителі віддалених населених пунктів отримали необхідні послуги.

 

 

«Це дуже цінна допомога для громад, адже соціальні працівники виконують важливу функцію. Для своїх підопічних вони можуть бути і членом родини, і психологом, і лікарем, і помічником. Цей транспорт дозволить їм вчасно прибути у найвіддаленіші куточки ТГ та надати потрібні послуги», –  наголосила Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА.

 

 

 

Проєкт реалізовано завдяки співпраці Міністерства соціальної політики України, Програми розвитку ООН та уряду Японії, який, зокрема, профінансував закупівлю та доставку скутерів.

 

Ініціатива реалізується у 183 ТГ із 11 регіонів України.

 

 

Важливо, що електричний скутер не забруднює довкілля, оскільки для роботи не використовується пальне. Він оснащений потужним двигуном та ємним акумулятором, який дозволить переміщатися на відстань до 70 кілометрів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва