back

Урочистий захід до Дня захисника України

15 жовтня 2020

 

  У день покровительки всього роду козацького Пресвятої Покрови українці відзначають День захисника України та День українського козацтва.

  Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів  українці мріяли про  незалежність, а виборовши її у 1991 році, продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.

  Сьогодні кращі наші сини пліч-о-пліч боронять українську землю, відстоюючи її цілісність. Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх чоловіків, які стали на захист кордонів України.

 14 жовтня, біля пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО-борцям за незалежність України» відбувся урочистий захід. До вшанування захисників України долучилися учасники антитерористичної операції на сході України, представники місцевої влади, небайдужі жителі міста.

  Звучали слова привітань  нашим землякам, учасникам бойових дій  від голови районної державної адміністрації Володимира Полубня та міського голови Ратана Ахмедова.  Представники влади вручили почесні відзнаки землякам за мужність і героїзм, проявлені під час захисту незалежності і територіальної цілісності Батьківщини.

   Подяку голови Чернігівської обласної ради оголошено:

– Ващенку Івану Олександровичу

Почесною грамотою Корюківської міської ради нагороджені:

– Горкавий Сергій Михайлович;

– Самойленко Павло Володимирович

Почесною грамотою районної ради нагороджені:

– Швець Володимир Петрович

– Тунда Анатолій Іванович

Почесною грамотою райдержадміністрації нагороджені:

– Гудимов Олексій Миколайович

– Панхохін Сергій Володимирович

З нагоди Дня Українського козацтва Почесною грамотою Корюківської міської ради нагороджений:

– Козубовський Петро Михайлович – член громадської організації «Корюківська сотня».

  Присутні спільно з військовими капеланами помолилися за мир і за тих, хто зараз стоїть на захисті кордонів України. Поіменно згадали земляків, які віддали життя за рідну країну та український народ.

  Хвилиною мовчання вшанували  світлу пам’ять усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну та поклали квіти до пам’ятного знаку.

  До відзначення свята долучилася і молодь, яка патріотичним забігом по місту вшанувала захисників України. За «Кубок Героя» змагалися 46 учасників. Переможці отримали подарунки від організатора заходу – Корюківського молодіжного центру «КУБ».

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва