back

Винесено вирок за контрабанду частин нарізної вогнепальної зброї

23 вересня 2020

 

Набув законної сили вирок Городнянського районного суду стосовно жителя Чернігівської області, який перемістив через державний кордон частини до нарізної вогнепальної зброї.

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області, встановлено, що чоловік у лютому минулого року прибув до пункту пропуску «Сеньківка» та намагався перетнути державний кордон за спрощеною процедурою митного контролю «зелений коридор». Під час проведення митного контролю у громадянина було виявлено згорток, в якому знаходились частини до нарізної вогнепальної зброї, а саме спускові механізми до гвинтівок Маузер та Вінчестер та частини спускового механізму і затворної рамки пістолету "Парабеллум" часів Другої світової війни. Зазначені предмети зловмисник планував продати на території Російської Федерації.

Відповідно до вироку суду фігуранта кримінального провадження визнано винним за ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Частини до нарізної вогнепальної зброї знищено згідно з судовим рішенням.

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва