back

Моніторинг стану доріг на території району

07 серпня 2020

 

  В ході реформи адміністративного устрою та створення Корюківського району актуальним є питання забезпечення доступності до адміністративного центру з усіх інших населених пунктів, в першу чергу з найвіддаленіших.

   05 серпня голова райдержадміністрації Володимир Полубень здійснив поїздку по району  в ході якої було обстежено територіальну дорогу державного значення  Т-25-32, яка проходить через с.Савинки та с.Хотіївка та сполучає з Сосницьким районом. Більш оптимальним шляхом для забезпечення доступності до адміністративного центру новоствореного району, зменшення протяжності маршрутів госпіталізації пацієнтів до опорної лікарні та покращення логістики доставки сировини для ДП «Холминське лісове господарство» є дорога місцевого значення С250922 Хотіївка-Чорнотичі, яка виходить на регіональну дорогу Р-12. Протяжність такого маршруту складе 52,3 км замість 69,6 км через м.Мена. Крім того, населені пункти північної частини Сосницького району матимуть доступ до м.Корюківка в межах 35 км.

  Але проблема в тому, що частина дороги – 2,9 км, яка проходить Сосницьким районом, не має твердого покриття, тому забезпечити проїзд по ній в зимовий та осінньо-весняний період неможливо. По тій же причині неможливо відкриття автобусних маршрутів для регулярних пасажирських перевезень.

  Також потребує негайного ремонту дорога державного значення Т-25-32 Корюківка-Матвіївка-Сосниця, якою опікується Служба автомобільних доріг у Чернігівській області, яка з’єднує два райони та може бути основною для під’їзду до адміністративного центру з населених пунктів Сосницького району .

  За результатами поїздки були сформовані та надані відповідні пропозиції облдержадміністрації щодо проведення ремонтних робіт в 2021 році.

 
 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва