back

До уваги трудових колективів!

16 квітня 2020

 

В процесі здійснення відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (Відділення) моніторингу стану соціально-трудових відносин підприємств, установ та організацій області, в останній час, встановлено неопоодинокі факти порушення прав та законних інтересів найманих працівників, а саме: наявність заборгованості із заробітної плати (в т.ч. минулих років); порушення термінів її виплати; недотримання термінів підвищення тарифних ставок і окладів відповідно до законодавства; практика введення режиму неповного робочого часу; скорочення працюючих, невиконання положень колективних договорів тощо. 

Враховуючи зазначене, пропонуємо у разі виникнення передумов загострення стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, завчасно звертатись до Відділення за сприянням для оперативного здійснення спільних заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Сподіваємось, що реалізація спільних зусиль в межах повноважень, визначених чинним законодавством, активізація подальшої співпраці в роботі буде й надалі сприяти стабілізації і поліпшенню соціального мікроклімату у трудових колективах підприємств, установ та організацій Чернігівщини.

Адреса відділення НСПП в Чернігівській області: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, телефон: (0462) 77-62-77. Електронна адреса: [email protected].       

вапр
ууц
цуе
еку
паврва