back

Зміни до порядку призначення субсидій

31 січня 2020

 

Постановою КМУ від від 20 жовтня 2019 року № 878 внесено зміни до порядку   призначення субсидій.

 Під час призначення житлової субсидії не враховуються доходи одного з   подружжя в разі, коли вони зареєстровані окремо, якщо обом більше 60 років і   вони проживають у сільській місцевості або селищі міського типу.

 Для дитячих будинків сімейного типу:

 - субсидії можуть призначатися на понаднормову площу, величина якої не   може становити більше 50% соціальної норми житла, розрахованої для     домогосподарства
- зберігається право на субсидію, якщо батьки-вихователі придбали транспортні засоби
- до сукупного доходу не враховується матеріальна допомога, яка виплачується з бюджету.

До транспортних засобів, які не впливають на право на призначення субсидії належить причіп, не залежно від дати випуску.  

Зроблено виняток для військовослужбовців: вони мають право на призначення субсидії, якщо ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не меншому від мінімального.

Під час призначення житлової субсидії не враховується соціальна стипендія студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем, у якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва