back

Інформаційно-просвітницький семінар на тему «Трудова міграція та протидія торгівлі людьми»

21 жовтня 2019

Сьогодні, 21 жовтня, в Корюківській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості, з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, був проведений інформаційно-просвітницький семінар на тему «Трудова міграція та протидія торгівлі людьми».

У ньому взяла участь молодь, яка перебуває на обліку в центрі зайнятості. З метою запобігання потрапляння у злочинну сферу торгівлі людьми, головний спеціаліст з питань сім'ї, молоді, спорту служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Барабаш ознайомила присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіла про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном та ознайомила зі статистичними даними постраждалих від торгівлі людьми по Україні, області та в розрізі районів в Чернігівській області.                

Учасників семінару було ознайомлено про порядок в’їзду-виїзду громадян України за кордон, документи які необхідні для легального в’їзду в іншу державу, легальне працевлаштування.  

Наприкінці зустрічі учасники семінару отримали пам’ятні буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми, а також контактну інформацію організацій, до яких слід звертатися, якщо проблеми вже виникли. 

Дещо із статистики

За даними представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 230 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми.

На Чернігівщині впродовж 2013-2019 років статус постраждалої особи встановлено 29 чоловікам та 24 жінкам. При цьому 51 особа стала жертвою за межами України. Нині область займає четверте місце серед регіонів за кількістю присвоєних статусів.

Пам’ятайте! Туристичні подорожі мають бути організовані лише перевіреними операторами. Працевлаштування — лише легальне. Документи — завжди у вашій кишені!

З усіх питань щодо протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів можна звертатися на безкоштовну «гарячу лінію» — 527.

Є підтверджені факти торгівлі людьми — телефонуйте за номером 102.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва