back

Досягли 14-річного віку - оформлюйте ID- картку

20 вересня 2019

 

         Корюківський районний сектор Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області нагадує, що згідно з вимогами чинного законодавства кожен громадянин, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

Наявність у 14-річному віці паспорта впливає на нарахування субсидії. Через те, що діти вчасно не оформляють ID-картки, їх домогосподарствам зупиняють дію зазначеної державної допомоги або відмовляють в її отриманні.

Тож, звертаємося з проханням до громадян, вчасно оформлювати паспорт громадянина України дітям, які досягли 14-річного віку.

   Для цього необхідно зареєструватися в електронній черзі на офіційному веб-сайті за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/online.html та особисто прийти у відповідний час до Корюківського підрозділу або прийти та в порядку «живої» черги подати документи.

Для оформлення потрібно надати: свідоцтво про народження, або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентним органом іноземної держави, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття, довідку про реєстрацію місця проживання особи та паспорт одного з батьків.

         Послуга з оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки є безкоштовною!

Паспорт видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення, тому необхідно заздалегідь потурбуватися про його одержання.

         В Корюківському підрозділі Міграційної служби на вас чекають і завжди вам раді!

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва