back

Колективні договори реєструються по - новому

13 вересня 2019

   

21 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України  прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. №115», спростивши процедуру повідомної реєстрації колективних угод і договорів, змін і доповнень до них.

Відповідно до прийнятого рішення, сторонам колективних угод і договорів пропонується подавати на повідомну реєстрацію один примірник документу в паперовій  формі  або надіслати його до органу реєстрації в електронному вигляді.

Сторони угоди (договору) подають реєструючому органу на повідомну реєстрацію примірник угоди (договору) разом із додатками та супровідним листом у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками або у вигляді оригіналу електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами, або у вигляді електронної копії оригіналу паперового документа (фотокопії), засвідченої кваліфікованою електронною печаткою.

Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до реєструючого органу.

При цьому реєструючий орган не може  відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.

 Не пізніше наступного робочого дня після реєстрації угоди (договору) реєструючий орган письмово інформує про це суб’єкта, який подав на реєстрацію угоду (договір).

  Реєструючий орган має вести на своєму веб-сайті реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них та оновлювати його щомісяця.

 На сайті також мають оприлюднити текст договорів, та в разі якихось недоліків,  надати рекомендації щодо узгодження колдоговору з вимогами законодавства.

 Якщо положення колективного договору поширюється на кілька підприємств, які підписали цей договір, перелік таких підприємств також оприлюднюють на офіційному веб-сайті реєструючого органу разом з текстом угоди.

Копіювання та опублікування тексту угоди (договору), змін і доповнень до неї (нього) здійснюються разом з інформацією про повідомну реєстрацію, а також рекомендаціями реєструючого органу щодо приведення угоди (договору) у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).

Примірник угоди (договору), поданий на повідомну реєстрацію в паперовій або електронній формі, зберігається в реєструючому органі до заміни новою угодою (договором).

 

За повідомленням Управління соціального захисту райдержадміністрації

 

                      

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва