back

Засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми при райдержадміністрації

23 квітня 2019

Сьогодні, 23 квітня, під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Володимира Полубня відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. 

На засіданні були присутні члени Міжвідомчої ради: представники відділу освіти, культури і туризму, служби у справах дітей, сектору превенції Корюківського відділення поліції Менського відділу поліції ГУ НП, заступник – директора – начальник відділу Корюкіського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центру надання соціальних послуг Корюківської міської ради Світлана Васильченко, начальник відділу «Корюківське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Супруненко та керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Корюківської міської ради Зоя Пономаренко.

         Дане засідання мало на меті розгляд наступних актуальних питань:

1. «Про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні та можливість утворення притулків та мобільної бригади для надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

2. Про стан проведення обстежень в неблагополучних сімей району.

Відповідно до постанов КМУ у районах, містах та ОТГ мають бути створені мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. А також притулки для осіб, які вже постраждали..

 Також повинна проводитись корекційна робота з кривдниками, як того вимагає законодавство.

В ході проведення засідання було проаналізовано законодавство щодо створення притулку та мобільної бригади:

  • питання співпраці між райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування,
  • їх відповідне ресурсне забезпечення,
  • можливе розширення зони обслуговування.

Також, було прийнято рішення рекомендувати Корюківській міській раді та Холминській селищній раді, розглянути можливість створення на базі їх структурних підрозділів, що надають соціальні послуги населенню створити мобільні бригади для надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва