back

Зустріч з "чорнобильцями"

19 квітня 2019

19 квітня 2019 року в райдержадміністрації, в форматі "Круглого столу" відбулась зустріч з членами районної організації "Союз-Чорнобиль-Україна",  учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Провів засідання голова Корюківської райдержадміністрації О.В.Мірошниченко. 

В заході взяли участь  Пономаренко З.Ю. – керуюча справами (секретар) виконкому Корюківської міської ради, Самсон С.І. – начальник управління соціального захисту населення Корюківської райдержадміністрації, Пивовар С.Г. – генеральний директор КНП «Корюківська центральна лікарня Корюківської районної ради Чернігівської області, Лещенко С.В. – головний лікар комунального некомерційного підприємства «Корюківський центр первинної медико-санітарної допомоги». Єрмоленко О.В. – начальник Корюківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Скотар М.М. – голова районної організації Спілки «Союз Чорнобиль Україна», ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

Відкриваючи засідання голова райдержадміністрації  Олексій Володимирович Мірошниченко охарактеризував загальну ситуацію в районі та ту роботу, яку проводять органи державної влади та місцевого самоврядування району з метою соціального захисту, медичного обслуговування та вирішення інших проблем "чорнобильців".

Далі відбувся конструктивний  діалог керівників районних служб, медичних закладів та закладів соціального захисту населення з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Миколу Миколайовича Скотаря та його побратимів турбують питання забезпечення ліками за безкоштовними рецептами, оздоровлення "чорнобильців",  безкоштовного проїзду, надання матеріальної допомоги, забезпечення інших пільг, передбачених чинним законодавством. Шановані "чорнобильці" отримали відповіді на ці питання з "перших вуст".

Підсумували засідання М.М.Скотар та О.В.Мірошниченко.

М.Скотар від імені "чорнобильців" подякував районну владу, органи місцевого самоврядування за високий рівень співпраці з громадською організацією. Окремо відмітив допомогу з боку Благодійного фонду "Слов’янський".

О.Мірошниченко завірив присутніх про відкритість органів влади та готовність допомагати учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у вирішенні їх проблем. Також висловив впевненість, що, в результаті передачі повноважень та коштів  від держави до органів місцевого самоврядування, рівень допомоги "чорнобильцям" району не знизиться.

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва