back

Тиждень знань з основи безпеки життєдіяльності

19 квітня 2019

     

       З 15 квітня в дошкільних, загальноосвітніх та закладах позашкільної освіти району проводиться "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності". У тісній співпраці рятувальники, педагоги й вихователі використовують різні методи навчання підростаючого покоління аби розширити та систематизувати їх знання про заходи безпеки в побуті, на вулиці та сформувати елементарні навички поведінки у критичних ситуаціях.

       18 квітня до 9-го Державного пожежно-рятувального підрозділу Управління ДСНС України у Чернігівській області завітали учні Наумівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

        Під час заходу надзвичайники ознайомили зі специфікою й умовами роботи рятувальників, спеціальною технікою й спорядженням, нагадали основні причини виникнення пожеж, надзвичайних подій, фактори небезпеки і можливі наслідки пустощів з сірниками, запальничками, газовими приладами та іншими небезпечними предметами і речовинами.

        Діти брали активну участь у проведенні заходів, із захопленням слухали поради та розповіді рятувальників, задавали запитання щодо дій у різних життєвих ситуаціях. В свою чергу співробітники Служби порятунку надали ґрунтовні відповіді, а також можливість приміряти бойовий одяг, посидіти в кабіні пожежно-рятувального автомобіля. Крім того, рятувальники розповіли, як правильно діяти під час виникнення пожежі, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, та як загасити вогонь у початковій стадії за допомогою первинних засобів пожежогасіння.

       На завершення, діти й педагогічний колектив подякували надзвичайникам за цікаву, а головне пізнавальну екскурсію.


 

       За повідомленням  Корюківського РС У ДСНС України у Чернігівські області                                           

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва