back

В райдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

12 березня 2019

   11-го березня 2019 року під головуванням голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядок денний було винесене питання  про заходи щодо безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у весняний період 2019 року, готовності місцевих органів виконавчої влади, управлінь і організацій до безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків.

      Розглядаючи ситуацію по  питанню порядку денного про підготовчі, вжиті заходи та проблемні питання, що потребують вирішення щодо зменшення можливих наслідків весняної повені на Корюківщині, з інформацією  виступили начальник Корюківського міжрайонного  управління водного господарства Андрій Прохоренко,  провідний інспектор Корюківського РС УДНС України в Чернігівській області Владислав Мацко,  начальник філії «Корюківський райавтодор» ДП «Чернігівський облавтодор» Віталій Чернуха, заступник міського голови Олександр Биков. 

          За даними  Укргідрометеоцентру, виходячи з гідрометеорологічної ситуації, що склалася у басейнах річок  упродовж осінньо-зимового періоду 2018-2019 рр., та за нормального розвитку гідрометеорологічних процесів у другій половині березня – квітня 2019 року, можна очікувати, що, на відміну від кількох останніх років,  весняне водопілля 2019 р. буде нижчим за минулорічне. За попередніми оцінками весняне водопілля може розпочатися у першій – другій  декадах березня. Руйнування льодового покриву на річках   весною 2019 р. можливе у кінці першої-другій  декаді березня, що  раніше від середніх багаторічних значень.   У період весняного водопілля і льодоходу 2019 року масового досягнення річковими водами небезпечних відміток не очікується.

       Ситуація в районі контрольована. В результаті проведених обстежень встановлено, що гідротехнічні споруди на водоймах Корюківського району знаходяться в задовільному технічному стані та готові до весняного паводку.
      Пожежно-рятувальні підрозділи й техніка готові до дій за призначенням,  тісна співпраця з   органами місцевого самоврядування,  дасть можливість швидко реагувати на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути в наслідок весняної повені і паводків. Необхідно постійно здійснювати моніторинг і прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру.

          За результатами розглянутого питання, прийнято відповідне рішення комісії.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва