back

В райдержадміністрації проведена зустріч з багатодітними жінками

06 березня 2019

В райдержадміністрації проведена зустріч   з багатодітними жінками району на тему «Державні соціальні гарантії багатодітних сімей» в рамках проведення регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки. Знайте свої права»

        У рамках виконання Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» впродовж лютого – березня, напередодні Міжнародного дня захисту прав жінок, у Корюківському районі проходить щорічна регіональна інформаційно – просвітницька акція «Жінки, знайте свої права!». Її метою є підвищення рівня обізнаності жінок щодо їх прав, поінформованості про шляхи попередження та інструментів протидії дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок, попередження та зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми, розвитку жіночого лідерства у всіх сферах та на всіх рівнях.  Чоловіки та жінки мають однакову цивільну правоздатність та однакові можливості для її реалізації. Окрім загальних гарантій для працюючих, законодавство України передбачає надання низки спеціальних пільг і гарантій для жінок.    

          Сьогодні, 06 березня, в райдержадміністрації відбулася зустріч з багатодітними жінками району на тему «Державні соціальні гарантії багатодітних сімей» в рамках проведення регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки. Знайте свої права».

          Захід проходив за участю заступника голови райдержадміністрації Володимира Полубня, головного спеціаліста з питань сім'ї, молоді, спорту райдержадміністрації Наталії Барабаш, головного спеціаліста з юридичних питань райдержадміністрації Тетяни Спускан, начальника відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Кожушко та начальника відділу «Корюківське бюро правової допомоги» Олександра Супруненка.

          Під час зустрічі висвітлені питання оздоровлення дітей із багатодітних сімей, пільги багатодітним сім'ям, пенсійне забезпечення батьків багатодітних родин та трудові права жінок

Для довідки

Станом на 01 січня 2019 року на  обліку перебуває 302 багатодітні сім’ї, в яких виховується 1034 дітей, а саме:

  • 3 дітей в 221 сім’ях,
  • 4 дітей в 52 сім’ях, 
  • 5 дітей в 15 сім’ях,
  • 6 дітей в 10 сімях, 
  • 7 дітей в 4 сім’ях,

 

За повідомленням служби у справах дітей Корюківської райдержадміністрації

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва