back

Відбулась робоча нарада з головами сільських рад

28 вересня 2018

        27 вересня 2018 року в  районній державній  адміністрації відбулася робоча нарада під керівництвом голови Корюківської районної державної адміністрації  Олексія Мірошниченка з головами сільських рад.

У ході наради було розглянуто питання стосовно заключення декларацій  про вибір лікаря населенням Корюківського району,  проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2018 року, реорганізацію централізованої бібліотечної системи, підготовку проекту програми економічного і соціального розвитку на 2019 рік та про зміни в земельному законодавстві.

        З інформацією про заключення декларацій про вибір лікаря з населенням району проінформував заступник голови районної державної адміністрації  Володимир Полубень. Станом на  кінець вересня лікарі центру первинної допомоги заключили 20200 тис. декларацій. Наголосив  на необхідності проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності підписання декларацій. Оскільки це дасть можливість залучити додаткові кошти для первинної медицини району та покращити її якість. Особливу увагу радив звернути сільським головам  на осіб з обмеженими можливостями, багатодітним родинам та одиноким громадянам похилого віку, проводити відповідну роз’яснювальну роботу серед населення громади.

         Також, Володимир Полубень повідомив про стан реорганізації бібліотечної системи району, про подальші кроки передачі бібліотек громадам району, які будуть розроблені відповідно до рекомендацій Міністерства культури.

         Стосовно проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2018 року доповів військовий комісар Корюківського  районного військового комісаріату Сергій Морозов. Він проінформував учасників наради про зміни до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року № 33 щодо проведення чергових призовів у 2018 році. Даними змінами передбачено збільшення терміну осіннього призову з двох до трьох місяців, з  жовтня до грудня поточного року. Військовий комісар також відмітив, що всіх осіб призовного віку буде повідомлено за місцем їх проживання під їх особистий підпис у картках первинного обліку. У разі відсутності призовників за місцем їх проживання  буде доведено вимогу про виклик до відома власників будинків, у яких вони проживають.

         Про підготовку проекту Програми економічного і соціального розвитку на 2019 рік проінформувала перший заступник голови районної державної адміністрації Анжела Ющенко. Повідомила присутніх, що на виконання вимог Законів України, розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації від 19 вересня 2018 року№533 «Про розроблення проекту Програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області на 2019 рік»,  розпорядження голови райдержадміністрації від 24 вересня 2018 року №383 «Про розроблення проекту Програми економічного і соціального розвитку Корюківського району на 2019 рік» необхідно у визначені терміни надати  пропозиції  до проекту Районної Програми.

         Про зміни в земельному законодавстві розповіла Ольга Пилипець начальник міжрайонного управління в Корюківському та Сновському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області. Звернула увагу голів сільських рад на проведення інвентаризації земельних ділянок переданих у власність громадянам з метою їх оподаткування та  проведення аналізу договорів оренди не витребуваних земельних часток (паїв) на предмет закінчення терміну дії договорів, на проведення співбесід з власниками та орендарями земельних ділянок щодо надання електронного документу (обмінного файлу) на земельні ділянки.

         По завершенню наради головою районної державної адміністрації Олексієм Мірошниченко було надано ряд доручень.

 

 

 

Загальний відділ, 
організаційної діяльності та контролю 
апарату райдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва