back

12 липня 2018

З вересня вступають у силу оновлені державні будівельні норми


11 липня в Чернігівській облдержадміністрації за тематичним круглим столом було розглянуто Законодавчі нововведення та зміни до державних будівельних норм (ДБН). В обговоренні взяли участь представники структурних підрозділів з питань містобудування та архітектури ОДА, РДА та ОТГ, відповідних обласних служб і установ, а також представники проектних організацій області.

Раціональний розвиток територій по всій країні неможливий без чітких правил забудови – державних будівельних норм. На сьогодні в Україні діє 109 державних будівельних норм, 25 відсотків з яких є застарілими. Торік затверджено 13 ДБН, на цей рік заплановано переглянути 22, у 2019 – ще 30. Оновлені норми законодавства щодо планування і забудови територій, шкіл, вулиць та доріг уже опубліковані і з 1-го вересня офіційно вступлять в силу.

Детальніше з нововведеними змінами можна познайомитися за посиланням.ДБН

Не менш актуальними були питання оновлення містобудівної документації на місцевому рівні що впливає на розвиток територій, та дотримання законодавства під час видачі містобудівних умов та обмежень і будівельних паспортів забудови земельних ділянок.

Без сучасної містобудівної документації, яка врегульовує планування і забудову територій та визначає цільове призначення земель, ефективне вирішення завдань реалізації реформ органів місцевого самоврядування і територіальної організації влади неможливе. Саме тому наявність та дотримання містобудівних вимог є запорукою успішного розвитку територій.



За повідомленням відділу
житлово комунального господарства,
будівництва, містобудування, архітектури та агропромислового розвитку


вапр
ууц
цуе
еку
паврва