back

08 червня 2018

У Корюківці представники влади, релігійних конфесій та громадськості зустрілись за «круглим столом» з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі


У цьому році в Україні на державному рівні відзначатиметься 1030-а річниця від дня Хрещення Київської Русі. Відповідний Указ Президента України № 214 та Розпорядження Кабінету Міністрів України № 800-р визначають заходи з підготовки та відзначення знаменної дати. Визначено перелік заходів і на місцевих рівнях. На Корюківщині, зокрема, заплановані тематичні зустрічі, лекції, бесіди, молебні, засідання «круглих столів».

Про важливість таких заходів, а також про історичні аспекти відзначення знаменної події говорили сьогодні представники влади, громадських та релігійних об’єднань на засіданні «круглого столу» в міській раді.

У вступному слові першого пресвітера релігійної громади церкви євангельських християн-баптистів «Новий шлях» Ігоря Григор’єва, який виступав у ролі модератора заходу, йшлося про необхідність подібних зустрічей з метою обговорення соціально значущих питань.

Серед спікерів, які розкривали питання зустрічі, були: міський голова Ратан Ахмедов; голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко; завідувач сектору культури та культурно-масової роботи Відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради Алла Кун; протоієрей, благочинний Корюківського району УПЦ КП і настоятель Свято-Вознесенської парафії УПЦ КП Тарас Баїк; лікар-хірург, голова ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергій Милейко; помічник народного депутата України Анатолія Євлахова, голова КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук; приватний підприємець, другий пресвітер релегійної громади церкви євангельських християн-баптистів «Новий шлях» Олександр Гаврюш; протоієрей, благочинний Корюківського округу УПЦ і настоятель Свято-Вознесенської парафії УПЦ Олександр Дем’яненко; кандидат юридичних наук, доцент Євген Ятченко.

На засіданні піднімали тему взаємодії та співпраці держави і релігійних організацій в цілому, говорили про капеланство в Україні, як одну з важливих форм такої співпраці, про цінність святкування річниці Хрещення Русі. Спікери акцентували увагу на важливості зміцнення інституту сім’ї, обговорювали наслідки радянської антирелігійної компанії та на основі Біблії визначали шляхи запобігання повторенню масштабних трагедій людства, подібних до Корюківської трагедії 1943 року.

Міський голова Ратан Ахмедов запропонував присутнім поглиблювати взаємодію з метою спільного конструктивного вирішення пріоритетних питань та об’єднання зусиль у здійсненні добродійної діяльності. В ході обговорення піднятих тем в учасників засідання виникали питання, на які спікери дали відповіді.


вапр
ууц
цуе
еку
паврва