back

22 травня 2017

Крокуємо до Європи


Иллюстрация

День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня. А з 2003 року щорічно у третю суботу травня його святкують і в Україні. У День Європи українці відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

Не залишилися осторонь цього величного свята й відвідувачі та працівники Корюківської центральної районної бібліотеки. 20 травня в читальній залі відбулась інформаційно-пізнавальна гра «Євродерево». Користувачі, подорожуючи країнами ЄС, дізналися багато цікавого про європейські держави, історію створення та особливості перебування в Європейському союзі. Учасники гри показали свої здібності, відшукавши прапор улюбленої країни ЄС та розповівши про неї найцікавіші факти. Гра пройшла весело, цікаво та змістовно.

З метою належного відзначення Дня Європи, ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризації загального європейського культурного надбання серед громадськості та молоді, розширення знань з питань європейської інтеграції в читальній залі з 16 по 21 травня працювала книжково-ілюстративна виставка «Україна – Європа: діалог крізь роки». Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть у собі Європа побачили та почули відвідувачі під час презентації виставки. Присутні мали нагоду ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи – пірнути в невичерпне джерело духовної культури континенту.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва