back

24 квітня 2017

Розпочато підготовку до відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


На виконання Указу Президента України від 28 березня 2017 року №84 «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» в Україні протягом травня відбудуться заходи, присвячені пам’ятним датам. Основні з них заплановані на 8-9 травня.

21 квітня за участі керівництва райдержадміністрації відбулась нарада щодо вирішення організаційних питань проведення в районі тематичних заходів. Спільно з представником Корюківської об’єднаної територіальної громади, керівниками районних відділів, було обговорено проект районного плану заходів. З урахуванням пропозицій та зауважень план заходів було затверджено головою райдержадміністрації.

Планом заходів передбачена підготовка та проведення 8 та 9 травня у населених пунктах району меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У навчальних закладах району заплановано проведення просвітницьких заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На території району проводитиметься акція «Маки пам’яті», під час якої учні загальноосвітніх закладів, відвідувачі закладів культури виготовлятимуть стилізовані маки та поширюватимуть їх носіння на вшанування пам’яті про загиблих у війнах.

Будуть організовуватись тематичні заходи, зустрічі з ветеранами, виховні години, виставки, експозиції художньої, мемуарної, інформаційно-довідкової літератури, присвячені перемозі над нацизмом у Другій світовій війні, ролі та внеску Українського народу у Другій світовій війні.

Також в рамках запланованих заходів, у першу декаду травня відбудуться: зустрічі керівництва району та міста з ветеранським активом, у т.ч. ветеранами війни, жертвами нацистських переслідувань, учасниками АТО, представниками спілки воїнів-інтернаціоналістів; традиційна щорічна акція «Зі святом Перемоги!», у ході якої керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування відвідуватимуть ветеранів війни, які безпосередньо брали участь у бойових діях у Другій світовій війні, жертв нацистських переслідувань за місцем проживання; урочиста хода та мітинг в Парку Пам’яті; покладання квітів до пам’ятних знаків, що увічнюють події Другої світової війни.

Слід зауважити, що під час проведення меморіальних та урочистих заходів забороняється використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, крім випадків, передбачених частиною третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Також не допускається використання зображень державних нагород або інших відзнак СРСР, у тому числі стилізованих, п’ятипроменевих зірок червоного кольору, «георгіївських» та «гвардійських» стрічок, прапорів гербових кольорів Російської імперії, державних гербів Російської імперії, символіки незаконних збройних формувань, які діють на території окремих районів, міст, селищ та сіл Донецької і Луганської областей, на тимчасово окупованій території України, а також символіки держави-агресора.

Метою проведення заходів є вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства.

Ознайомитися з планом заходів можна тут.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва