back

21 квітня 2017

Про Україну в революційну добу 1917-1921 років – на засіданні «круглого столу»


Иллюстрация

Указом Президента України 2017 рік проголошено Роком Української революції. Протягом року, з нагоди 100-річчя від початку подій Української революції 1917-1921 років проходять різні тематично-просвітницькі заходи.

Організовуються вони і в Корюківці: 20 квітня в центральній районній бібліотеці відбулось засідання «круглого столу» на тему «Україна в революційну добу 1917-1921рр.». До участі в заході долучився заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень, науковий співробітник Корюківського історичного музею Андрій Науменко, голова КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук, працівники бібліотеки, учні Корюківської гімназії.

Звертаючись до школярів, заступник голови райдержадміністрації наголосив на тому, що події Української революції мають велике історичне значення для розбудови державності, і кожен свідомий українець має пам’ятати історію боротьби свого народу за незалежність і свободу.

Бібліотекарі Тетяна Сіренко та Тетяна Науменко розповіли про передумови революції та зачатки українського державотворення, про участь Чернігівщини в революційних подіях.

Захопливою була розповідь наукового співробітника музею. Андрій Науменко висвітлив хронологію подій, що відбувались у той час на території сучасної Корюківщини. Зокрема, він розповів про те, як встановлювалась радянська влада на теренах району, про порядки більшовицької навали, посилення повстанського руху в 1921 році. Згадали учасники засідання у своїх розповідях і тих, хто стояв у витоках районних, крайових організацій. Про одних з головних борців за незалежність Миколу Міхновського та Симона Петлюру присутні переглянули відеоматеріали.

Свою думку про роль революційних подій 1917-1921 років висловив Володимир Онищук. Він зауважив, що, вивчення цього періоду історії України змінило його життєві погляди та закликав учнів вдумливо та аналізуючи вчити історію.

На завершення зустрічі провідний бібліограф Тетяна Сіренко презентувала присутнім тематичну виставку літератури, ознайомила з книгами, присвяченими періоду революції та її обличчям.

Учасники засідання прийшли до висновку, що шлях, пройдений Україною за останні 100 років був тернистий, але то був шлях до розбудови української державності.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва