back

10 квітня 2017

У районній центральній бібліотеці презентували книгу корюківчанки Зої Шматок


Презентація книги ««Відьма» з медалями» відбулась 7 квітня в читацькому залі бібліотеки, де зібралось чимало поціновувачів літературного мистецтва.

Зоя Шматок – заслужений жур¬наліст України, прозаїк, відома місцева авторка багатьох творів, постійний дописувач районної газети «Маяк», де свого часу працювала редактором видання. Працювала також Зоя Степанівна власним кореспондентом «Деснянської правди». Свої статті друкувала в центральних газетах України, обласній пресі.

Письменниця є членом Національної Спілки журналістів України. Нині ж вона не покидає громадську діяльність - очолює прес-центр районної ради ветеранів у Корюківці.

Головне в її творах – розповідь про талановитих людей рідного краю. Цікаві оповідання вона бере прямо з життєвих ситуацій, а головними героями виступають люди, з якими автора зводить доля.

««Відьма» з медалями» - це вже друга книга Зої Шматок, яка вийшла друком цього року. Перша книга «Зоряний вальс», що вийшла друком у 2003 році, була написана Зоєю Степанівною разом зі своєю донькою Ларисою, яка зараз працює в редакції обласної газети «Деснянська правда».

У бібліотеці на презентацію книги зібрались ті, хто вже довгий час знайомий з авторкою, товаришує з нею й ті, хто хотів ближче познайомитись з творчою особистістю журналіста.

Привітали зі знаковою подією Зою Степанівну її донька, колишні колеги по перу – працівники редакції районної газети «Маяк», місцеві поети й письменники, друзі, знайомі. Вона ж, у свою чергу, подякувала кожному за теплі слова, розповіла про свій життєвий і творчий шлях, про те, звідки вона черпає натхнення писати. А черпає вона його з людей, що поряд, з їхніх життєвих історій, цікавої долі, таланту. Так було і з цією книгою. Присутні на презентації герої творів, розповіли про знайомство з Зоєю Шматок, про те, наскільки чутливою і уважною вона є до людей.

Не останнє місце в творчості письменниці займає страшна сторінка історії нашого міста – Корюківська трагедія 1943 року. Ця трагедія торкнулась і її сім’ї, а тому свідчення очевидців тих подій Зоя Степанівна збирає особисто.

Привітав авторку з презентацією книги і заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень. Він виразив вдячність за внесок у розвиток літературного мистецтва в районі, побажав нових ідей, цікавих знайомств, наснаги і творчого пошуку.

На свою адресу Зоя Степанівна отримала багато щирих і теплих слів, подяки і побажань. Присутні на заході отримали підписані автором книги на згадку. Примірник книги є в районній центральній бібліотеці.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва